Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



Συναδέλφισσες/οι, την Παρασκευή 28-4-2017 έγινε συζήτηση - ενημέρωση με την παρουσία εκπροσώπων από την ΟΣΕΑΔΕ για τα τρέχοντα θέματα που μας απασχολούν (Αξιολόγηση Δημοσίων Υπαλλήλων, Κατάργηση Αποκεντρωμένων Διοικήσεων). Από την πλειοψηφία των ομιλητών εκφράστηκε  προβληματισμός για το μέλλον των Αποκεντρωμένων Διοικησεων, σύμφωνα και με τα περιλαμβανόμενα στην  απόφαση του Ενδιάμεσου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας (Σεπτέμβρης 2016, Βόλος) :

΄΄Χωρίς να παραγνωρίζουμε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της εφαρμοζόμενης πολιτικής που προϋποθέτει κράτος εχθρικό για τα λαϊκά στρώματα και φιλικό για τους επιχειρηματικούς ομίλους, η ύπαρξη των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων δεν αποτελεί συντεχνιακό στόχο αλλά ουσιαστικό εργαλείο για την παρουσία αποκεντρωμένων κρατικών δομών στις οποίες έχει πρόσβαση ο πολίτης (με ιδιαίτερο βάρος στην επαρχία). Η λογική των κάθετων υπηρεσιών που  σιγοντάρεται έξυπνα τόσο από την συγκυβέρνηση όσο και από ορισμένες κλαδικές συντεχνίες, με δεδομένη την υποστελέχωση και την μη διάθεση πόρων, οδηγεί στην διάλυση υπηρεσιών και την παραχώρηση όσων από τις αρμοδιότητες μπορούν να αποφέρουν κέρδη,  σε ιδιώτες.΄΄

Λόγω της μη απαιτούμενης απαρτίας δεν μπόρεσε να ληφθεί απόφαση ούτε και να εκλεγεί εφορευτική επιτροπή για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία. Ως εκ τούτου, το ΔΣ του συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου,  σύμφωνα με το άρθρο 16 του Καταστατικού  συγκαλεί δεύτερη  επαναληπτική Γενική Συνέλευση στις 4/5/2017 και ώρα 13:00 και αν δεν υπάρξει η απαιτούμενη απαρτία 

Τρίτη Επαναληπτική Γενική Συνέλευση στις 9/5/2017 στο κτήριο του πρώην ΕΛΚΕΠΑ, Δ. Υψηλάντη 1 &Ακτή Δυμαίων, στον 4ο όροφο, ώρα και ώρα 12:30 με μοναδικά θέματα :
·        Καθορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία.
·        Εκλογή εφορευτικών επιτροπών.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ

Παρακαλούνται οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων των Υπηρεσιών της Α.Δ.Π.Δ.Ε.&Ι. να διευκολύνουν την συμμετοχή των συναδέλφων-μελών, στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας.