Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ THN ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ



                      Η  πρόθεση της κυβέρνησης για υλοποίηση της αξιολόγησης στο Δημόσιο από την μία έχει ως στόχο να αποτελέσει βασικό μοχλό για την εφαρμογή μιας  ξεκάθαρης πολιτικής, ενάντια στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού και από την άλλη να αποτελεί όργανο για την μελλοντική απόλυση ή μείωση μισθών ή κινητικότητας χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων. Η κυρίαρχη αυτή πολιτική που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα είναι η ίδια που προσαρμόζει τον δημόσιο τομέα κάθε φορά για τις δικές της επιδιώξεις. Σαν Ομοσπονδία στην συνεδρίαση του ΔΣ που έγινε στις 16-3-2017 αποφασίσαμε να:
1)     Μπλοκάρουμε με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης και την ακυρώνουμε στην πράξη με αποφάσεις ΔΣ και Γενικών Συνελεύσεων .
2)      Δε συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία η ενέργεια που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης (π.χ. ερωτηματολόγια κ.ά.).
3)     Κανένα στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης που αναλαμβάνει οποιονδήποτε ρόλο στην εφαρμογή της αξιολόγησης δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έξω οι αξιολογητές με συλλογικές αποφάσεις από τα συνδικάτα και τα σωματεία.
4)     Η προωθούμενη αξιολόγηση, δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη για επιστημονική, τεχνική, επαγγελματική στήριξη των Δημοσίων Υπαλλήλων, δεν έχει ως στόχο να γίνουν καλύτερες, πιο σύγχρονες και ποιοτικές οι Δημόσιες Υπηρεσίες. Με τον Ν.4369/2016 η αξιολόγηση συνδέεται με τον μισθό, με τη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, την κινητικότητα και ετοιμάζει το δρόμο που θα οδηγήσει σε απολύσεις.
5)     Με τη ρομφαία της αξιολόγησης επιδιώκεται ο πειθαναγκασμός και η υποταγή των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, σκοπεύουν  να επιβάλουν στους χώρους εργασίας το νόμο του φόβου και της σιωπής στους δημόσιους υπαλλήλους.
6)     Ο Σύλλογος Εργαζομένων σε κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση αναλαμβάνει την ευθύνη να συγκεντρώσει τα έντυπα αξιολόγησης που θα αποσταλούν στους εργαζόμενους ανά υπηρεσία και να τα επιστρέψει στις αρμόδιες διοικητικές αρχές.
Συναδέλφισσες – οι , το έχουμε ξανακάνει . Με συλλογικό αγώνα έχοντας την εμπειρία και την παρακαταθήκη μιας μάχης που κερδήθηκε στο παρελθόν ,ενωμένοι στην ίδια ταξική κατεύθυνση δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει η προσχηματική διαδικασία της αξιολόγησης από την διοικητική ιεραρχία.