Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΝΟΕΜΒΡΗ στις Δασικές Υπηρεσίες.



Φτάνει πια η κοροϊδία ! Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα !

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( 12 μμ με τέλος του ωραρίου)
 ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΝΟΕΜΒΡΗ στις Δασικές Υπηρεσίες.

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα στο Υπ. Περιβάλλοντος στις 13:00 μμ
στην Μεσογείων 119, (πλησίον σταθμού μετρό Κατεχάκη-δίπλα στο «Ερρίκος Ντυνάν»)  και στις έδρες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

        Σε λίγες ημέρες τελειώνει το 2017 και οι συνάδελφοι στις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ενώ εργάστηκαν φιλότιμα στα προγράμματα Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών και Προστασίας Άγριας Πανίδας, περιμένουν ακόμα την πληρωμή των δεδουλευμένων από το 2015! Αφού υλοποίησαν για τα έτη 2015, 2016 και 2017 με επιτυχία τα προγράμματα δουλεύοντας σε  24ωρη βάση, με υπερωριακή απασχόληση  και διανυκτερεύσεις στην ύπαιθρο, τις απογευματινές ώρες των εργάσιμων ημερών καθώς και τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες ημέρες εργασίας, προκειμένου να προστατευτούν καλύτερα τα δασικά οικοσυστήματα από παράνομες επεμβάσεις, παραμένουν απλήρωτοι με ευθύνη της κυβέρνησης.
Την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός περιβάλλοντος με δελτίο τύπου εξαίρει το έργο των δασικών υπηρεσιών όσο αφορά στην δασοπροστασία και την πρόληψη πυρκαγιών, την ώρα που αραδιάζει  τα εκατομμύρια που κατάφερε να εξασφαλίσει η κυβέρνηση για  την πληρωμή της εργασίας των υπαλλήλων, την ίδια ώρα οι δασικοί υπάλληλοι  γίνονται  «μπαλάκι» ανάμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς αποτέλεσμα. Προβάλλονται συνεχώς καινούργιες αιτιάσεις – προσχήματα όπως αποδεικνύεται, προκειμένου οι συνάδελφοι να παραμένουν απλήρωτοι με ορατό πλέον τον κίνδυνο της παραγραφής των οφειλομένων του έτους 2015.
               Οι διαρκείς παρεμβάσεις  της ΟΣΕΑΔΕ σε όλους τους φορείς (ΕΑΠ  – Πράσινο Ταμείο – Υ.Π.ΕΝ - ΕΦΚΑ), για να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που έχουν προκύψει μεταξύ των αρμοδίων εμπλεκομένων  υπηρεσιών  και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους, έπεσαν στο κενό μέχρι σήμερα, αφού ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας φαίνεται ότι μεταβιβάζει τις ευθύνες στον άλλο. Είναι πλέον φανερό ότι πίσω από την αδυναμία συνεννόησης των υπηρεσιών κρύβεται η κυβέρνηση και η πολιτική της συνεχούς μείωσης, τόσο των αμοιβών των εργαζομένων όσο και της συγκράτησης των δαπανών για την προστασία των δασών και του περιβάλλοντος !
Έτσι μάλλον «κατασκευάζονται» τα πλεονάσματα της ανάπτυξης, που καταλήγουν από την μία απλόχερα σε επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και τις τράπεζες και  από την άλλη με φειδώ, ως ψίχουλα, για τους περισσότερο εξαθλιωμένους και οικονομικά ασθενέστερους.….
Έτσι εξηγούνται, η μεθοδευμένη έλλειψη προσωπικού και οι συνεχείς περικοπές ακόμα και σε δαπάνες για καύσιμα κατά διαστήματα, μετακινήσεις και εξοπλισμό, καθώς και ο απαιτούμενος γραφειοκρατικός Γολγοθάς, που αναγκάζουν σε πολλές περιπτώσεις τους εργαζόμενους, αυτούς  που έχουν χάσει πάνω από το μισό εισόδημά τους στα χρόνια των μνημονίων, να βάζουν και από την τσέπη τους,  προκειμένου να λειτουργούν, στοιχειωδώς, οι υπηρεσίες.
Έτσι μεθοδεύεται η απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών στρώνοντας τον δρόμο  στην ιδιωτικοποίηση ! Για αυτό το λόγο βασικές αρμοδιότητες των δασικών υπηρεσιών που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος αντί να καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό όπως όφειλαν αφού καλύπτουν πάγιες ανάγκες, «ανατίθενται» σε  άλλους φορείς, προγράμματα του ΕΣΠΑ και με λογικές πάντα είσπραξης –ανταπόδοσης, που τελικά βασική στόχευση έχουν την προώθηση της ιδιωτικοποίησης, σε πλήρη αντίθεση με την ανάγκη κάλυψης των κοινωνικών αναγκών.

Το Δ.Σ. της ΟΣΕΑΔΕ, εκτιμώντας την σοβαρότητα του θέματος και μπροστά στον κίνδυνο παραγραφής  των δεδουλευμένων του 2015, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( 12 μμ με τέλος του ωραρίου) ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017 για τους συναδέλφους-εργαζόμενους στις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με παράλληλες παραστάσεις διαμαρτυρίες τόσο  στο Υπ. Περιβάλλοντος στην Αθήνα  στις 13:00 μμ, όσο και στις έδρες των Αποκεντρωμένων  Διοικήσεων, απαιτώντας την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων για τα έτη 2015/16/17.

Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι με την μαζική τους συμμετοχή να βροντοφωνάξουν ότι δεν  είμαστε διατεθειμένοι να δουλεύουμε απλήρωτοι, ούτε να χρηματοδοτούμε πλέον από τον πετσοκομμένο μισθό μας τη λειτουργία της υπηρεσίας μας.