Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Ενέργειες για τη διακοπή της παραγραφής αναδρομικής διεκδίκησης δώρων και επιδόματος αδείας



Συναδέλφισσες/οι, όπως όλοι γνωρίζουμε με το νόμο 4093/2012 έχουμε υποστεί περικοπές στους μισθούς μας ως δημόσιοι υπάλληλοι, αφού είχαν προηγηθεί οι μειώσεις που «συνόδευαν» το πρώτο μνημόνιο και εν συνεχεία του νέου μισθολογίου. Συνέπεια της εφαρμογής των διατάξεων του νόμου αυτού ήταν και η κατάργηση των ήδη μειωμένων επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας. 
Κατόπιν κάποιων  πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων  ειρηνοδικείων (όπως Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, Λαμίας)  που δικαιώνουν συναδέλφους επιδικάζοντάς τους δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα Αδείας δημιουργούνται  προσδοκίες προς διεκδίκηση των επιδομάτων αυτών. 

Οι προσδοκίες που δημιουργούνται  από τις  πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις που καταργούν μνημονιακές πολιτικές δείχνουν την αγωνία όλων μας για τα σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πολιτική όλων  των μνημονιακών συγκυβερνήσεων.  

Ως εκ τούτου ο Σύλλογος μας σας ενημερώνει για τα εξής:
Η μάχη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών δεν θα διεξαχθεί στις δικαστικές αίθουσες αλλά στους χώρους που δουλεύουμε και ζούμε με ενωτική και μαζική κινητοποίηση όλης της κοινωνίας (εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι κ.λπ.). Ωστόσο δεν υποτιμούμε και δεν υποτιμήσαμε ουδέποτε την πλευρά του αγώνα μας που διεξάγεται και στις δικαστικές αίθουσες , γι’ αυτό  ο  Σύλλογος μας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία  «ΟΣΕΑΔΕ»   έχει ήδη ζητήσει την γνώμη του δικηγόρου  της Ομοσπονδίας κ. Τσακίρη, η οποία είναι η εξής:

«Οι δεδικασμένες δικαστικές αποφάσεις είναι λίγες σε αριθμό και από δικαστήρια χαμηλής ισχύος και δεν δημιουργούν ισχυρό δεδικασμένο. Το καλύτερο θα ήταν, και για το λόγο της οικονομικής επιβάρυνσης, να περιμένουμε στο μέλλον κάποια ισχυρή Απόφαση του ΣΤΕ».
Παραταύτα για όσους επιθυμούν και  για να μην χάσουν το δικαίωμα της αναδρομικότητας  για τα  έτη 2013- 2014 μπορούν  να καταθέσουν  αίτηση διακοπής παραγραφής των εν λόγω επιδομάτων στη Δ/νση Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου  έως 31-1-2018 

Σας επισυνάπτουμε υπόδειγμα αίτησης διακοπής παραγραφής το οποίο χρήζει διαμόρφωσης κατά περίπτωση. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι μπορεί να κατατεθεί είτε ομαδικά είτε ατομικά.